poniedziałek, 26 września 2016

Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru

Przygotowanie tej zupy zajmuje zaledwie 20 minut i reszta robi się sama :) Nie trzeba doglądać, mieszać itd. Po 7-miu godzinach mamy gotowy obiad :) Dodatkowo pyszny obiad. Zachęcam do wypróbowania, bo zupa jest naprawdę smaczna.
Przepis znalazłam tutaj.






Składniki:

200g kiełbasy chorizo
puszka ciecierzycy (400g)
2 łyżki oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 litr bulionu drobiowego
1 łyżka przecieru pomidorowego
4-5 ziemniaków
3/4 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
2-3 gałązki tymianku
sól
pieprz


Wolnowar rozgrzać według instrukcji. Czosnek drobno posiekać, a cebulę i kiełbasę chorizo pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwe i smażyć cebule do zrumienienia. Dodać czosnek i chorizo i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać paprykę, tymianek, przecier pomidorowy i bulion. Dobrze  wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Do misy wolnowaru włożyć odsączoną ciecierzycę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlać zawartość patelni, przykryć i gotować 7 godzin na programie low. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz