piątek, 30 września 2016

Pudding ryżowy gotowany w wolnowarze

Tym razem w wolnowarze zrobiłam deser, a dokładnie pudding ryżowy. Wyszedł rewelacyjnie i dzieci domagają się żeby dzisiaj zrobić znowu. No cóż...idę po ryż i gotuję :) Przyznam się, że sama też chętnie zjem :)
Polecam wszystkim posiadaczom wolnowaru!
Przepis znalazłam tutaj.





Składniki:

150 g ryżu
70g cukru
1,65 litra mleka
30g masła
2,5g gałki muszkatołowej


Misę wolnowaru wysmarować masłem. Wlać mleko, dodać resztę składników i wymieszać. Przykryć naczynie i gotować na poziomie LOW 4-5 godzin, lub na poziomie HIGH 3 godziny. Można podawać ze świeżymi owocami lub na przykład tak jak ja z prażonymi jabłkami z cynamonem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz